Sportski mediji
0

Srbija želi Ćiru Blaževića za selektora

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Nogometni selektor Bosne i Hercegovine Miroslav Ćiro Blažević potvrdio je navode medija da je susjedna Srbija zainteresirana da on sljedeće godine počne trenirati njihovu nacionalnu selekciju.

Prema pisanju hrvatskih Sportskih novosti, pouzdani izvori iz Beograda i Zagreba su otkrili da je vrh srbijanskog fudbala izrazio želju da se slavni Ćiro nađe na mjestu selektora njihove reprezentacije što je ovaj trener i potvrdio.

'Srbi me žele za selektora! Dobio sam dovoljno jasne signale s Terazija. Velika je to čast, znak da je Ćiro svuda dobrodošao', rekao je Blažević novinaru Sportskih novosti.

Posao selektora srbijanske reprezenatcije vrši iskusni Miroslav Antić, no Antić je naredne godine najavio svoj odlazak. Naš selektor, iako polaskan, odbio je ponudu jer misli da je u njegovim godinama kasno za nove početke.

'To je veliko zadovoljstvo i priznanje mom trenerskom opusu i radu. Eh, da sam malo mlađi! Ali ko zna bi li me onda htjeli? Sine, sad je najvažnije da uspijem s Bosnom i Hercegovinom. Ne daju mene moji Bosanci', zaključio je Ćiro.

Blažević je dodao i da će nastati 'pravi show' kad ova informacija procuri u javnost.