Pripreme za SP
38

Srbija ubjedljivom pobjedom nad Bolivijom najavila nastup u Rusiji

Piše: O. T.
(Foto: EPA-EFE)
Reprezentacija Srbije upisala je visoku pobjedu nad Bolivijom (5:1) u posljednjoj prijateljskoj utakmici prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Izabranici Mladena Krstajića pružili su lepršavu predstavu te su već nakon prvih 45 minuta vodili rezultatom 4:0 i nagovijestili ubjedljivu pobjedu.

Od samog početka meča Srbija je krenula izrazito ofanzivno, a već u četvrtoj minuti povela je rezultatom 1:0 nakon što je prvi svoj gol na meču postigao Mitrović.

Srbija nije prestajala s napadima i pritiskom tako da je do novog gola stigla u 19. minuti kada je pogodio Ljajić. Samo četiri minute kasnije Mitrović svojim drugim golom mijenja rezultat na semaforu. Bilo je 3:0.

Prije samog odlaska na odmor Srbija je priredila najljepšu akciju na utakmici. Nakon nekoliko zračnih dodavanja u kaznenom prostoru protivnika, Ivanović zakucava loptu u mrežu za vodstvo od 4:0.

Na samom startu drugog dijela Campos smanjuje na 4:1, ali je u 68. minuti Mitrović ponovo vratio na četiri gola razlike kada je topovskim i preciznim udarcem sa oko 20 metara postigao svoj treći gol i postavio konačnih 5:1.

Srbija će na Mundijalu igrati u grupi E zajedno s Brazilom, Kostarikom i Švicarskom, a prvi meč igra 17. juna protiv Kostarike.