Liga nacija
107

Srbija se ubjedljivom pobjedom protiv Slovenije iskupila za poraz od Norveške

K. H.
Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto
Foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto
Nogometaši Srbije pobijedili su Sloveniju u Beogradu u meču 2. kola Lige nacija B rezultatom 4:1 te se tako na najbolji mogući način iskupili za poraz od Norveške u prvom susretu.

Nakon nešto sporijeg ritma na početku meča, Srbija u vodstvo dolazi u 24. minuti kada je Mitrović bio na pravom mjestu nakon ubačaja iz kornera i poslije odbijene lopte ostao sam te mirno poslao loptu u praznu mrežu.

Samo šest minuta nakon toga, Slovenija je preko Stojanovića došla do poravnanja, a to je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

Novo vodstvo Srbiji donio je Milinković-Savić golom u 56. minuti, da bi pitanje pobjednika riješio Jović golom u 85. minuti. Konačnih 4:1 postavio je Radonjić u 92. minuti. Srbija je tako došla do prve pobjede u ovogodišnjem izdanju Lige nacija, dok je za Sloveniju ovo drugi poraz.

U drugom meču ove grupe, Norveška je kao gost pobijedila Švedsku sa 2:1, a oba pogotka postigao je Haaland.

U Ligi nacija A odigrana su dva susreta. Portugal je na svom terenu bez većih problema pobijedio Švicarsku sa 4:0 uz dva pogotka Cristiana Ronalda, dok je Češka remizirala sa Španijom rezultatom 2:2.