Staro obećanje
159

Srbija pokušala preoteti bh. nogometaša Stefana Kovača, ali ih je spriječio očev potpis

Klix.ba
Stefan Kovač (Foto: NSBiH)
Stefan Kovač (Foto: NSBiH)
Mladi bh. nogometaš koji igra za srbijanski Čukarički, Stefan Kovač, dobio je poziv u mladu reprezentaciju Srbije, ali zbog administrativnih problema nema pravo promijeniti nacionalni tim.

Selektor mlade reprezentacije Srbije Nenad Milanović uvrstio je Kovača na spisak igrača za predstojeće utakmice, ali se on ipak nije pojavio na okupljanju i prema svemu sudeći neće imati pravo igrati za Orlove.

Razlog leži u tome da je njegov otac u vrijeme kada je Kovač igrao za kadetsku reprezentaciju BiH potpisao ugovor da će njegov sin igrati za Zmajeve te iz tog razloga nema pravo na promjenu nacionalnog tima.

"Iako je Kovač bio pozvan, on prema svemu sudeći neće moći igrati za Srbiju. Problem je nastao pošto niko u Fudbalskom savezu Srbije nije znao da je njegov otac, još dok je bio maloljetan, potpisao ugovor da će nastupati za selekciju BiH i po svemu sudeći, taj ugovor je još uvijek važeći", izjavio je selektor Milovanović.

Stefan Kovač je vezni nogometaš rođen 14. januara 1999. godine, porijeklom je iz Foče, a prije Čukaričkog igrao je za Crvenu zvezdu.