Ćiro Blažević za B92
0

"Srbija može biti prvak svijeta"

Totalsport
Ćiro Blažević dao je veliki intervju za beogradski B92, u kojem govori o razlozima neuspjeha sa reprezentacijom BiH, o tome hoće li ostati na čelu "zmajeva", kao i šansama reprezentacije Srbije u Južnoj Africi.

Ćiro Blažević boravi u Beogradu i snima kadrove filma "Montevideo, Bog te video“, u kojem glumi nekadašnjeg selektora Jugoslavije Antu Pandakovića. Radi se o tridesetim godinama prošlog stoljeća, kada je reprezentacija Kraljevine Jugoslavije sudjelovala na prvom Svjetskom prvenstvu u Urugvaju.

Na pitanje ima li tu neke simbolike u činjenici da ga mnogi vide kao nogometnog ujedinitelja na ovim prostorima, Ćiro je rekao da je pokušao svojim entuzijazmom uspjeti u tome, ali da se nije s reprezentacijom Bosne i Hercegovine kvalificirao na Svjetsko prvenstvo.

"Svi se priklanjaju pobjednicima, a one koji to nisu, njih napuštaju. Čestitam Srbiji i mom prijatelju Antiću, vama je to pošlo za rukom", obratio se 75-godišnji trener novinaru B92.

Objašnjavajući razloge neprolaska Portugala on je rekao da gledajući njihov i talent bh. reprezentacije, Portugal je bolji.

"Misimović? Ne znam zašto je bio indisponiran, možda zato jer je čekao prinovu u obitelji. Da je njegov učinak bio na razini na koju smo navikli, mi bismo prošli. Ali, eto, nismo, to je ono što će me proganjati cijeli život, odnosno, ovo malo ostatka. Ne mogu se oteti dojmu da smo mogli proći", rekao je Ćiro.

Ćiro je prokomentirao i šanse Srbije na Svjetskom prvenstvu rekavši da treba pripaziti na Ganu, dok će sa Njemačkom Srbija lako proći.

"Srbija bi trebala biti prva u skupini", optimističan je Ćiro govoreći o istočnim susjedima.

On je dodao da još uvijek ne zna hoće li ostati na čelu naše reprezentacije rekavši da je umoran iako ima vrhunsku generaciju, pa će morati još malo razmisliti.

Za kraj je poručio da njegov prijatelj Antić može biti prvi na svijetu.

"Niko ne treba biti ljubomoran na Antića, ili na mene. Kada napraviš veliki rezultat, stavio si hipoteku na leđa. Evo vam sada, i ja stavljam mom prijatelju Antiću veliku hipoteku: Antiću, imaš momčad s kojom se možeš boriti za prvo mjesto na svijetu. Pa neka ti ta hipoteka bude poticaj!", rekao je Ćiro.