Šta je onda neprimjereno?
314

Sramotno ponašanje sudije Topalovića na Grbavici: Otkrivamo zašto je Cocalić burno reagovao

K. H.
Sabrija Topalović na meču između Željezničara i Igmana (Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba)
Sabrija Topalović na meču između Željezničara i Igmana (Foto: Damir Hajdarbašić, www.fkz.ba)
Nogometni sudija Sabrija Topalović provocirao je igrače Željezničara nakon utakmice protiv Igmana na Grbavici i to je razlog zbog kojeg se desio sukob pred tunelom nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, saznaje Klix.ba.
Nakon što je utakmica završila, nezadovoljni igrači Željezničara dotrčali su do sudije Topalovića tražeći objašnjenje za neke njegove odluke, a incident je kulminirao nakon što se ovaj arbitar počeo smijati igračima Plavih, provocirati ih i vrijeđati.

Čak je i kamera u jednom trenutku prikazala Topalovića kako nasmijan odlazi u svlačionicu, što svakako nije profesionalno ponašanje jednog službenog lica.

Upravo zbog toga je i uslijedila burna reakcija Edina Cocalića, kojeg je nekoliko igrača smirivalo i jedva sačuvalo od toga da se krene obračunati s Topalovićem, a nakon svega štoper Željezničara je dobio crveni karton i neće igrati u narednom meču protiv Veleža. Jasno, ni njegova reakcija nije bila profesionalna i u duhu fair-playja.

"Neprimjereno ponašanje – psovanje glavnom sucu majke više puta", navodi se u zvaničnom obrazloženju crvenog kartona za Cocalića.

Ogorčen na suđenje nakon utakmice je bio i trener Plavih Nermin Bašić, koji je rekao da je u prošlom kolu "glumio klauna" iz razloga što nije spominjao tendenciozno suđenje u Banjoj Luci, no nakon meča protiv Igmana nije se mogao suzdržati.

"Prošlu utakmicu sam glumio klovna, a izgleda da moram i sada. Ne znam kuda ovaj nogomet vodi, ne znam šta treniramo ni šta radimo, pogledajte razočarana lica naših igrača i navijača. Ovo je nevjerovatno, da li trebamo izbušiti sve lopte u ovoj državi pa da se ispočetka počnemo baviti nogometom. Vruća mi je glava i samo to ću reći", rekao je Bašić, koji je na konferenciji za medije potvrdio da su njegovi igrači trpili psovke i uvrede, no nije želio imenovati ni govoriti od koga.

Podsjećamo, Igman je golom Ramića došao u vodstvo od 1:0, a u drugom poluvremenu gol za Plave i konačnih 1:1 postavio je Amoah. U narednom kolu Željezničar dočekuje Velež na Grbavici, dok će Igman biti domaćin Leotaru.

Što se tiče Topalovića, riječ je o sudiji koji je 2021. godine kod Jablanice napadnut pri povratku iz Mostara s utakmice 10. kola m:tel Premijer lige BiH između Veleža i Borca i tom prilikom mu je zapaljen automobil.