|

"Spreman sam odmah napustiti Fiorentinu"

"Spreman sam odmah napustiti Fiorentinu"
0
T
Totalsport
8.1.2011. u 16:56
0
komentara
0

dijeljenja
"Spreman sam odmah napustiti Fiorentinu" Adrian Mutu (Foto: AP)
I dalje traju trzavice na relaciji toskanskog nogometnog kluba Fiorentine i njenog suspendiranog rumunskog napadača Adriana Mutua. I jedna i druga strana potrudila se razjasniti ih.
Kako se i očekivalo, viđenja na nastalu situaciju su oprečna, pa tako Mutu, kojem je zabranjeno trenirati s ekipom nakon što je tokom sedmice otišao s treninga i protiv kojeg je klub pokrenuo disciplinski postupak, kaže:

"Prije utakmice s Bolognom trener mi je rekao da ću imati mjesto među osamnaest u ekipi. Kada sam shvatio da to nije tako, shvatio sam i da me se ne poštuje. Nakon što su iz Fiorentine rekli neke zastrašujuće stvari o meni donio sam i odluku", spreman sam napustiti klub i to odmah.

"Od trenutka moje suspenzije sve je krenulo nizbrdo. Očekivao sam više zahvalnosti od kluba za kojega sam učinio sve i postigao mnogo golova".

"Ni u jednom klubu nisam se zadržao tako dugo kao u Fiorentini i bit će mi teško otići. Ne znam zašto, ali nadam se da će se ovaj haos odjednom prekinuti i da ću ostati ovdje. Ipak, shvaćam da je takav rasplet situacije gotovo nemoguć".

"Čitao sam po novinama da sam se potukao sa trenerom Sinišom Mihajlovićem. Nasmijalo me to, pa čovjek je dva puta veći od mene. Kako bilo, trenutno je stanje stvari takvo da mi je zabranjeno trenirati u klubu", objasnio je Mutu, čije su riječi odmah doprle i do klupskog šefa struke.

"Imao sam sukob s njime dok smo obojica još bili igrači, no na to se nadogradila sjajna saradnja. Trajala je ona do prije desetak dana. Nije istina da Mutu nije bio u planovima za postavu za utakmicu protiv Bologne, trebao je i igrati, no, budući da je otišao s treninga nisam ga ni mogao voditi.

"Jučer je bio pravoslavni Božić. Zaželio mi je svako dobro i to je to. Ja sam njemu rekao što sam mu imao za reći, a nije istina da smo se izgrlili i izgladili sve probleme, kao što sam pročitao u novinama. Danas je, pak, Mutuu rođendan i, premda sumnjam da će mu biti sretan, ja mu želim sve najbolje".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.