Delegirane iste sudije
0

VIDEO / Sprema li se FK Sarajevo isti scenarij u Mostaru?

Sarajevo-x.com
Sudije Predrag Stankić i Elvir Grabus koji su prošle sezone teško oštetili FK Sarajevo u meču protiv Zrinjskog ponovo su delegirani za predstojeći meč ova dva kluba koji je na rasporedu u nedjelju sa početkom u 15 sati.

Odlukom nadležne komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine ovaj će susret suditi Predrag Stankić iz Bijeljinje, dok će mu pomoćnici biti Anto Sučić iz Nove Bile i Elvir Grabus iz Travnika.

Stankić i Grabus su zajedno sa Tihomirom Sučićem iz Livna teško oštetili tim sa Koševa u meču sa istim protivnikom 27. oktobra 2009. godine.

Zrinjski je, što je utvrđeno i pregledom videosnimka, postigao gol iz ofsajda. Tadašnje rukovodstvo FK Sarajevo sazvalo je konferenciju za medije u Titovoj 38b na kojem su rekli da su direktno oštećeni sudijskim odlukama. Zamjerke tadašnjeg rukovodstva posebno su se odnosile na pomoćnika Elvira Grabusa iz Travnika.

Prema riječima Hajrudina Šumana, tadašnjeg predsjednika FK Sarajevo, Grabus je nekoliko puta svirao nepostojeće ofsajde igračima u bordo dresovima, čime je direktno utjecao na njihovu igru. Pred njegovim očima je igrač Zrinjskog Žuržinov laktom udario igrača Sarajeva na što je Grabus "zažmirio".

Drugi pomoćnik Tihomor Sučić priznao je gol Zrinjskog iz ofsajda, a trojica sudija nagrađena su prolaznom ocjenom Bekira Ferizovića, kontrolora suđenja i sugrađanina sudije Grabusa.

Slučajno ili ne, ove sudije su ponovo delegirane za okršaj ova dva kluba pod Bijelim brijegom.

Iz FK Sarajevo tada su zatražili sankcionisanje sudijskog trojca i kontrolora meča, koji su odlukom Komisije za suđenje suspendovani na osam kola.

Kako saznajemo, u FK Sarajevo ništa ne žele prepustiti slučaju pa će najvjerovatnije zatražiti izuzeće pomenutog trojca, jer strahuju da bi se mogao ponoviti identičan scenarij kao i prošle sezone.

Ostaje nam da vidimo da li je suspenzija pozitivno utjecala na pomenute sudije ili aktere susreta očekuje isti scenarij kao i prošle sezone.

Ova utakmica igra se u nedjelju u 15 sati uz direktan prenos na BHT1. Domaćima su bodovi potrebni za opstanak, dok se gosti bore za izlazak na međunarodnu scenu.