Matjaž Kek nakon žrijeba
0

"Sposobni smo za osminu finala!"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Selektor slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek i najbolji strijelac Milivoje Novakovič s optimizmom gledaju na nastup na Svjetskom prvenstvu nakon ždrijeba skupina u petak u Cape Town.

Kuglice su Sloveniju smjestile u grupu C u kojoj je nedvojbeni favorit Engleska, a nadu za drugi krug će uz Sloveniju imati i SAD te Alžir, prvi protivnik Slovencima 13. juna.

"Sve tri reprezentacije su na FIFA-inoj rang tabeli ispred nas. Englezi su favoriti grupe, a za nas je jako važno kako ćemo se pripremiti za Svjetsko prvenstvo, odnosno u kakvom će stanju biti naša selekcija. Ostajem pri onome što sam i ranije govorio, sposobni smo za plasman u drugi krug, odnosno u osminu finala. Vjerujem da će Slovenija ostaviti dobar dojam na Svjetskom prvenstvu", izjavio je selektorMatjaž Kek.

Najbolji strijelac i napadač njemačkog Kölna Milivoje Novakovič također je optimist.

"Mislim da smo dobili dobru grupu. Igru iz kvalifikacija trebamo prenijeti i na Mundijal, a za nas će najvažnija biti prva utakmica protiv Alžira. U tom dvoboju se moramo maksimalno potruditi. Protiv nas svaki suparnik na SP-u ulazi kao favorit, ali s igrom kakvu smo prikazivali u zadnje vrijeme, svima možemo zagorčati život! Naravno da ćemo se s SAD-om boriti za drugo mjesto u skupini. Idemo u Južnoafričku Republiku po drugi krug, nadam se da ga možemo i dohvatiti. Za Sloveniju je velika čast nastupanje na Svjetskom prvenstvu, nestrpljivo čekamo na prvi nastup", poručio je Novakovič u izjavi koju prenosi web stranica RTV Slovenije.

Isti portal donosi i izjavu selektora SAD-a Boba Bradleyja:

" Mislim da imamo mogućnosti kvalificirati se u drugi krug. S obzirom na suparnike koje smo izvukli, naša razmišljanja o plasmanu u osminu finala su realna!"