Nogomet
37

Sportsko društvo Sloboda i privrednici Tuzle staju iza FK Sloboda

FENA
Nakon jučerašnje ostavke predsjednika Fudbalskog kluba Sloboda Azmira Husića, predsjednik skupštine kluba Kemal Kurević donio je odluku, u skladu sa statutom FK Sloboda, o imenovanju i sazivanju kolektivnog organa upravljanja klubom, koji će voditi FK Sloboda do sazivanja skupštine kluba, najkasnije u roku od 30 dana, na kojoj će biti izabran novi upravni odbor.

Predstavnici kolektivnog organa sastali su se s gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem i upoznali ga s novonastalom situacijom i prvim mjerama koje će ovaj organ upravljanja klubom poduzeti.

Zajednička konstatacija svih učesnika sastanka je, da je FK Sloboda iznad svakog pojedinca, klub traje skoro 100 godina i uspješnost Slobode je u javnom interesu građana Tuzle. Grad Tuzla, Sportsko društvo Sloboda i privrednici Tuzle, svojim punim kapacitetom staju iza FK Sloboda, kao iza jedne od najvećih vrijednosti Tuzle, saopćeno je iz Press službe Grada Tuzle.

FK Sloboda će nastaviti s intenzivnim radom, s ciljem ostvarivanja što boljeg rezultata. Trenažni proces se nastavlja, obaveze prema igračima će biti blagovremeno izvršene, a od stručnog štaba i igrača se očekuje efikasna igra i dokazivanje ove efikasnosti već na prvoj narednoj utakmici.

FK Sloboda je trenutno na trećem mjestu prvenstvene tabele i ima isti broj osvojenih bodova kao drugoplasirana ekipa.