Nogomet
0

Sportski novinari BiH organiziraju humanitarnu utakmicu 1. juna u Sarajevu

FENA
Novinari sportskih redakcija bh. medija pokrenuli su Akciju odigravanja humanitarne utakmice između bh. internacionalnih zvijezda i reprezentacije Premijer lige BiH.

Utakmica bi trebalo da bude odigrana 1. juna, isti dan kada nogometna reprezentacija BiH, predvođena v.d. selektorom Denijaom Pirićem, igra prijateljski meč s Azerbejdžanom u Zenici.

U saopćenju sportskih novinara navodi se da je akcija pokrenuta za "spas bh. nogometa od sve izvjesnije suspenzije koja mu prijeti od UEFA-e, zbog smjene selektora Kodre koja bi mogla "iziritirati kompletnu sportsku javnost u BiH". Zbog toga su sportski novinari pozvali navijače do umjesto u Zenicu dođu na Koševo.

Humanitarna akcija je organizirana kako bi se pomoglo nastradalom dječaku Ilji Spasovskom, koji je zadobio teške povrede na utakmici u Vrapčićima, i Harisu Sadiću, 17-godišnjem dječaku iz Sanskog Mosta, koji je obolio od teške bolesti.

Istog dana bit će organiziran okrugli stol na kojem će se okupiti sva proslavljena imena bh. nogometa. Pored Mehe Kodre, koji je podržao ovu humanitarnu akciju, na Koševu bi trebalo da se pojave Mehmed Baždarević, Safet Sušić, Faruk Hadžibegić, Duško Bajević, Sedin Tanović, Borče Sredojević, Vlatko Glavaš, Nikola Nikić, Milomir Odović, Amar Osim, Sejo Kajtaz, Ivica Barbarić, Ratko Ninković, Slobodan Karalić, Sergej Barbarez, Muhamed Konjić, Mirza Varešanović, Elvir Baljić...