Nogomet
6

Sportski direktor Barcelone: Messi i Iniesta će produžiti ugovore, nije istina da Allegri dolazi

Klix.ba
Robert Fernandez
Robert Fernandez
Sportski direktor Barcelone Robert Fernandez je potvrdio da će Lionel Messi i Andres Iniesta produžiti svoje ugovore, a govorio je i o potrazi za novim trenerom.

Fernandez je uvjeren da će Messi i Iniesta ostati u Barceloni, ali nije otkrio kada će potpisati nove ugovore, piše Marca.

"Messi će produžiti saradnju, kako sam uvijek i govorio. Sretan je u Barceloni, osjeća se lijepo u timu, a okruženje je savršeno. Uopće ne sumnjam da će porpisati novi ugovor. Gledajući u njegove oči vidim da je sretan. Ne želim previše pričati, jer znam da postoji mnogo spekulacija. Iniesta će također produžiti novi ugovor, u to ne sumnjamo ni ja, ni on", izjavio je Fernandez.

Druga tema je bila potraga za novim trenerom, koji će zamijeniti odlazećeg Luisa Enriquea.

Govoreći o aktuelnom asistentu Juanu Carlosu Unzueu, direktor je kazao da njegove anse da postane novi trener Barce ne ovise o trenutim rezultatima ekipe, nego da je prioritet da njegovo znadnje odgovara zahtjevima posla.

"Unzue je neko ko dobro poznaje klub, uključujući sistem i igrače, tako da je spreman", izjavio je Fernandez.

Drugi kandidat je aktuelni trener Athletica Ernesto Valverde.

"Ernesto iza sebe ima nekoliko dobrih sezona, ne samo u Athleticu", rekao je sportski direktor Barcelone.

Mnogo se spekuliše i o Massimilianu Allegriju, treneru talijanskog prvaka Juventusa.

"Nije istina da Allegri dolazi", jasan je bio Fernandez.

Dodao je da ekipa neće imati utjecaj na novog trenera.

"Nisam razgovarao s igračima o novom treneru. Ljudi pričaju svašta, nema tu istine. Neću se konsultovati s igračima o novom treneru", kazao je Fernandez.

Na kraju je pohvalio još uvijek aktuelnog trenera Luisa Enriquea te je izrazio nadu da će on otići nakon što osvoji jedan ili dva trofeja.