Serie A
33

Sportska drama u Rimu: Roma u 90. minuti došla do pobjede, igrač skinuo dres pa VAR sve poništio

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Rome remizirala je protiv Genoe u meču 24. kola italijanske Serije A rezultatom 0:0, a susret je obilježio poništen gol u 90. minuti i to nakon VAR intervencije.

Prvo poluvrijeme proteklo je u opreznoj igri s obje strane, a bilježimo tek dvije šanse gostujućeg tima, prvu Ekubana u 14. i drugu Yeboaha u 37. minuti, no pogodaka nije bilo.

Smalling je u 55. minuti promašio šansu za vodstvo Rome, kao i Abraham 11 minuta nakon toga, a činilo se da će Roma doći do pobjede nakon što je Zaniolo u 90. minuti pogodio za 1:0.

Abraham je izgubio loptu, no uspio je osvojiti ubrzo nakon toga, a kada je ona stigla do Zaniola, on je nakon soloprodora sjajno pogodio s vrha kaznenog prostora i tako donio vodstvo svom timu. Skinuo je dres, otišao ispred navijača i emotivno proslavio ovaj gol, no onda je na scenu stupila VAR tehnologija.

[TWITTER]1489993560887857156[/TWITTER]

Sudija Abisso otišao je još jednom pogledati situaciju u kojoj je Abraham oduzeo loptu, a onda je vidio prekršaj te odlučio poništiti gol i ispostavit će se na kraju, oduzeti pobjedu Romi.

Za Vučicu je ovo bio treći remi u ovoj sezoni, a pored toga imaju 12 pobjeda i devet poraza. S druge strane, Genoa je ostala ne pretposljednjoj poziciji sa samo 14 osvojenih bodova, tri manje od Cagliarija koji je iznad njih.

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore