Nogomet
0

Sport: Schuster favorit za klupu Atletico Madrida

Totalsport
Na kraju sezone vrlo će vjerojatno doći do promjene na klupi Atletico Madrida. Pozicija aktualnog trenera Abela Resina ozbiljno je uzdrmana nakon dva uzastopna poraza u španjolskom nogometnom prvenstvu

Posebno je bolan onaj posljednji 4-2 kod kuće od Osasune, prošle nedjelje.

Španjolski dnevnik Sport piše da je predsjednik Atletica Enrique Cerezo već u potrazi za novim trenerom, te će čim ga pronađe Resinu pokazati izlazna vrata.

Kao kandidati za preuzimanje Atleticovih nogometaša spominju se Diego Simeone, Juande Ramos i Ernesto Valverde, ali Sport ističe kako kao glavni favorit slovi Bernd Schuster.

Njemački je trener bez posla otkako je dobio otkaz u Realu u decembru prošle godine. Schuster je kao igrač u Atleticu proveo tri sezone (1990.-1993.), a u njega je, zanimljivo, stigao upravo iz Reala.

Atletico Madrid se trenutno nalazi na šestoj poziciji u španjolskom prvenstvu s 43 osvojena boda. Kao cilj momčadi ove sezone postavljen je plasman među četiri najbolja, što znači automatski nastup u Ligi prvaka, ali devet kola prije kraja četvrtoplasirani Villarreal je crveno-bijelima udaljen pet bodova.