Nogomet
0

Sport.es: Vilanova i Guardiola pokušavaju obnoviti prijateljstvo

Totalsport
Guardiola i Vilanova
Guardiola i Vilanova
Tokom ljeta na relaciji Josep Guardiola - čelnici Barcelone mogle su se čuti međusobne optužbe i svađe, a jedan od razloga je bio odnos Guardiole prema prošlogodišnjem treneru Barcelone Titu Vilanovi.

Podsjećamo da je Vilanova sjedio na trenerskoj klupi Barcelone zajedno s Guardiolom, bio je njegov prvi pomoćnik, koji ga je početkom prošle sezone i zamijenio. No, tumor parotidne žlijezde je onemogućio Vilanovu da normalno obavlja svoju novu dužnost, kao i da se ovog ljeta makne s te pozicije.

Guardiola je, prema njegovim navodima, prilično naštetio njihovom odnosu jer se promijenio nakon što se Vilanovi bolest vratila. Nije ga posjećivao, niti zvao, ali Sport.es napominje kako se taj odnos pokušava opet dovesti na prijateljski nivo.

Trener Bayerna Guardiola i Vilanova, navodno, razgovaraju gotovo na "dnevnoj bazi" navodi taj izvor i nesuglasice su očigledno ostale iza njih.

Podsjetimo i da se 44-godišnji Vilanova krajem jula podvrgnuo novom operativnom zahvatu, već četvrtom nakon postavljene dijagnoze.