Nogomet
13

Sport: Agüero je rekao Pellegriniju da želi u Barcelonu

Totalsport
Sergio Aguero (Foto: AFP)
Sergio Aguero (Foto: AFP)
Čini se da argentinski napadač Sergio Agüero postaje glavni lik nove transfer sage. The Sun je prije nekoliko dana tvrdio da 25-godišnjeg nogometaša želi Real Madrid, a sada je u priču uključena i Barcelona.

Štaviše, katalonski dnevnik Sport tvrdi, ne samo da Barcelona želi Agüera, nego da i on radi sve kako bi isposlovao transfer na Camp Nou.  

"Kun Agüero ima vatrenu želju zaigrati čim prije za Barcelonu i voljan je pomoći koliko god može da uvjeri Manchester City da pristane na pregovore. Argentinski reprezentativac je razgovarao s trenerom Manuelom Pellegrinijem i izrazio mu svoju želju za napuštanjem Premierlige na kraju sezone", piše Sport.

Dnevni list ipak navodi da postoje i značajne prepreke transferu, prije svega je to odšteta koja će biti veća od 50 miliona eura, a zatim i ne posebno dobar odnos između predsjednika Barcelone Sandra Rosella i direktora Cityja Ferrana Soriana koji je nekad bio dopredsjednik katalonskog kluba.

Agüero je u Manchester City došao 2011. iz Atletico Madrida. U Premierligi je ove sezone postigao deset golova i prvi je strijelac prvenstva.