Sukob dvije struje
27

Spor oko milion eura zakuhao situaciju u savezu Srbije, Piksi ipak bez ugovora

N. K.
Dragan Stojković (Foto: EPA-EFE)
Dragan Stojković (Foto: EPA-EFE)
Iako je iz Fudbalskog saveza Srbije u četvrtak emitovana informacija da su sa selektorom Draganom Stojkovićem dogovoreni posljednji detalji i utanačena saradnja do 2026. godine, u praksi, ipak, nije tako.
Selektor Srbije je i dalje na "ledu" s neizvjesnom prognozom da li će i dobiti konačan prijedlog ugovora. A, prvodefinisani rok trebalo bi da bude sutra u 11:00 sati.

Kako saznaje Sportklub, spor je nastao oko finansijskog dijela ugovora. I to potencijalnog raskida saradnje u slučaju da Srbija ne osigura plasman u osminu finala Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Prema istim izvorima, Stojković insistira na obeštećenju u slučaju eventualnog raskida. I to u iznosu od milion eura.

Na drugoj strani, većinski dio nogometne vlasti nije saglasan da u ugovor ugrađuje bilo kakvu stavku o "paprenom" raskidu ugovora već u julskim danima. Insistirajući na stavu – eventualan završetak takmičenja u grupnoj fazi mogao bi da uslovi završetak saradnje Fudbalskog saveza Srbije i Dragana Stojkovića. Bez centa nadoknade.

Ako je tako i nema spremljenog ugovora za Piksija, kako se dogodilo da FSS još u četvrtak objavi vijest o produžetku saradnje do 2026. godine – logično je pitanje. Odgovor se krije u unutarfrontovskoj borbi u FSS. Selektor ima ozbiljnu grupu protivnika u vrhu srbijanske kuće nogometa, ali i ljude spremne da stanu iza njegovih leđa i podrže ideju o novom ugovoru.

Konačnu riječ imat će članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije. Tačka tri, sjednice zakazane za sutra, definiše diskusiju oko nastavka saradnje sa selektorom.

Jasno je da Stojković, u ovom trenutku, nema finalnu ponudu na stolu. Nedjelja i eventualno rani sati ponedjeljka bit će ključni za rješenje krucijalnog problema do konačnog prijedloga ugovora. A, tu se očekuje i stav vrhovnog autoriteta s Andrićevog vijenca. Milion eura, ipak, nije malo.