Kratko i jasno
2

Špekulacije u vezi s Ronaldovim transferom otišle predaleko, demantovao je medije iz Portugala

K. H.
Cristiano Ronaldo (Foto: Twitter)
Cristiano Ronaldo (Foto: Twitter)
Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo kratko se oglasio po pitanju špekulacija u vezi s njegovim odlaskom u Sporting iz Lisabona na posudbu, a on je spomenutu vijest na društvenoj mreži Instagram označio kao "lažnu".
Portugalski mediji večeras su objavili informaciju da su Manchester United i Sporting iz Lisabona počeli pregovore o jednogodišnjoj posudbi Cristiana Ronalda, no ovaj napadač je sve to demantovao i na objavu medija koji je plasirao ovu informaciju napisao da je lažna.
Tamošnji Sport TV objavio je fotografiju Ronaldovog automobila u Lisabonu napisavši da je uočen na parkingu stadiona Jose Alvalade, no prema svemu sudeći, to nije tačno i Lisabon definitivno neće biti njegova naredna lokcija.

Ronaldo je nakon produženog odmora počeo trenirati individualno, ali se ne planira vratiti u Manchester United nakon što je javno zatražio transfer u klub koji igra Ligu prvaka.

Njegov dolazak već su odbili Bayern i Chelsea, dok je ESPN objavio kako je Portugalac odbio ponudu iz Saudijske Arabije vrijednu 250 miliona eura za dvije godine. Ronaldo je upravo u Sportingu i započeo nogometnu karijeru, a za ovaj tim je igrao od 2002. do 2003. godine, kada je prešao u Manchester United za blizu 15 miliona eura.