Derbi kola u Premiershipu
64

Spektakularno poluvrijeme Liverpoola i Arsenala: Majstorski golovi uz bizarnu povredu

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola i Arsenala od 18:30 sati igraju derbi 18. kola Premiershipa, a od prve minute gledamo spektakularnu utakmicu.

Gosti iz Londona su već u četvrtoj minuti šokirali domaćine. Odegaard je sjajno ubacio loptu iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane, a Gabriel je bio najbolji u skoku i bez problema je zatresao mrežu domaćih. Gol pogledajte ovdje.

Krenuo je potom Liverpool po izjednačenje, ali je Arsenal i dalje bio opasniji prijeteći iz kontranapada. U 20. minuti Liverpool je tražio penal nakon što je Odegaard igrao rukom u svom šesnaestercu, ali je sudija procijenio da nije bilo elemenata za najstrožiju kaznu. Tu situaciju pogledajte ovdje.

Igrao se 29. minuti kada je Liverpool ipak stigao do izjednačenja. Alexander-Arnold je dodao Salahu na desnoj strani, a Egipćanin se sjajno oslobodio Zinčenka i potom majstorski zakucao loptu u mrežu. Gol pogledajte ovdje. Ujedno je 1:1 bio i rezultat prvog poluvremena.

Klopp se deset minuta prije kraja prvog poluvremena našao u problemu jer je Tsimikas zbog povrede morao van, a umjesto njega ubacio je Gomeza. Vrijedi istaći da se Tsimikas povrijedio nakon jednog duela kada je kraj aut-linije pokupio upravo Kloppa. Ovu situaciju pogledajte ovdje.

Liverpool je imao 54 posto posjeda lopte u prvom poluvremenu, dok je omjer u šutevima bio 7-4 u korist Arsenala.

Inače, Arsenal i Liverpool su na vrhu Premiershipa bili i prije ove utakmice. Topnici su osvojili 39 bodova nakon 17 kola, dok Redsi imaju bod manje pa je jasno da večeras bodovi u derbiju vrijede dvostruko.