Premiership
27

Spektakularni pogodak u sudijskoj nadoknadi zaustavio sjajni niz Manchester Uniteda

N. K.
Detalj s utakmice (Foto: Manchester United)
Detalj s utakmice (Foto: Manchester United)
Nogometaši Crystal Palacea i Manchester Uniteda podijelili su bodove na Selhurst Parku u zaostaloj utakmici 7. kola Premiershipa odigravši neriješeno 1:1. Tako je zaustavljen sjajan niz Uniteda koji je do večeras imao pet uzastopnih ligaških trijumfa.

United je odlično igrao u prvih pola sata utakmice. Propustili su tri velike prilike, a redom su promašivali Rashford, Shaw i Weghorst. Pred kraj prvog poluvremena uzvratili su domaćini kada je De Gea fantastično odbranio nakon udarca Edouarda.

Dvije minute kasnije, United je došao u vodstvo. Eriksen je uposlio Fernandesa koji preciznim udarcem pogađa za 0:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

Crveni vragovi su uspijevali kontrolisati utakmicu u drugom poluvremenu, a u 72. minuti su tražili penal nakon što je McTominay pao u šesnaestercu. Sudija Robert Jones je tu situaciju provjeravao putem VAR-a, ali na kraju odlučio da se igra samo nastavi bez udarca s bijele tačke.

Samo dvije minute kasnije Crystal Palace je promašio veliku priliku za izjednačenje kada je De Gea ponovo impresivno intervenisao i zaustavio udarac Guehija.

I kada su svi čekali posljednji sudijski zvižduk uslijedilo je izjednačenje. Olise je u prvoj minuti sudijske nadoknade postigao spektakularan pogodak iz slobodnog udarca za konačnih 1:1. Gol pogledajte ovdje.

United je večerašnjim remijem prestigao Newcastle i sada se nalazi na diobi drugog mjesta zajedno s gradskim rivalom Cityjem. Crystal Palace je ostao na 12. poziciji. U narednom kolu u velikom derbiju igrat će Arsenal i United, dok će Crystal Palace dočekati Newcastle.

Rezultat i strijelci:

Crystal Palace - Manchester United 1:1 (Olise 90+1' - Fernandes 43')

Tabela:

Standings provided by Sofascore