Premiership
100

Spektakularan meč pripao Wolvesima: Manchester City prokockao 2:0 u velikoj drami

N. K.
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši Wolvesa pobijedili su na Molineuxu u okviru 19. kola Premiershipa ekipu Manchester Cityja rezultatom 3:2 i tako Građanima nanijeli peti poraz u sezoni.

Jedan od ključnih detalja utakmice dogodio se već u 12. minuti kada je Ederson napravio glupost i udario protivničkog igrača van šesnaesterca zbog čega je dobio direktan crveni karton.

Domaći su dominirali u prvom poluvremenu, imali daleko više ozbiljnijih prilika, ali je u 25. minuti City došao u vodstvo. I to nakon dva penala. Patricio je prvo odbranio penal Sterlingu, ali je udarac s bijele tačke ponovljen jer golman domaćih nije bio na gol-liniji prilikom izvođenja najstrože kazne. Ponovo je Sterling šutirao, ponovo je Patricio odbranio, ali je omaleni ofanzivac naletio na loptu i pospremio je u mrežu. Ujedno je 0:1 bio rezultat prvog poluvremena.

Samo što se krenulo s centra u nastavku meča City je udvostručio prednost. Ponovo je Sterling bio strijelac na asistenciju De Bruynea.

Ipak, pet minuta kasnije Wolvesi se vraćaju u igru. Neves je dodao do Traorea, koji šuta odlično s distance i daje nadu domaćim navijačima i igračima. Redale su se potom šanse pred Cityjevim golom, a nagrada za odličnu partiju stigla je osam minuta prije kraja meča. Sjajni Traore je izborio loptu, potom uposlio Jimeneza koji je ubacuje u mrežu za veliko slavlje navijača.

I kada su svi očekivali posljednji sudijski zvižduk Wolvesi dolaze do potpunog preokreta, a na asistenciju odličnog Jimeneza pogodio je Doherty za veliku pobjedu domaćih rezultatom 3:2.

City je ostao na trećem mjestu Premiershipa, dok su Wolvesi skočili na petu poziciju.

Tabela: