U Parku prirode Tajan
33

Spektakl "Olympic day" u Zavidovićima 30. maja u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH

E. B.
U organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine 30. maja ove godine će se održati manifestacija "Olympic day" na golf igralištu Forest Creek u Parku prirode Tajan u Zavidovićima.

Tim povodom je održan zvanični sastanak na kojem su generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH Said Fazlagić i stručna saradnica za sport Dejana Planinčić upoznali sportske radnike Zavidovića sa cjelokupnom organizacijom ove svjetski poznate manifestacije.

Na sastanku je ispred Gradske uprave Zavidovića prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Idriz Alihodžić, koji se tom prilikom zahvalio delegaciji Olimpijskog komitetu BiH što su izabrali Zavidoviće za organizaciju ovakve manifestacije.

Alihodžić je istakao da će se gradska uprava i sportski kolektivi staviti na raspolaganje i organizirati što bolje ovu manifestaciju.

Ispred domaćina Golf kluba Krivaja prisutnim se obratio sportski direktor i proslavljeni rukometni reprezentativac Adnan Šabanović, te istakao da mu je čast da Golf klub Krivaja može biti domaćin jedne od manifestacija Olimpijskog komiteta BiH.

Moderator manifestacije "Olympic day" Haris Galijašević je istakao da se očekuje učešće oko 120 dječaka i djevojčica, te da će isti promovisati deset olimpijskih sportova i da će ovo biti jedna od najboljih manifestacija ove godine u BiH.

Očekuje se dolazak velikog broja istaknutih sportista BiH Elvedine Muzaferije, Amela Tuke, Nedžada Fazlije, kao i velikog broja medija, koji će prisustvovati ovoj manifestaciji.