Premiership
14

Spektakl na Emiratesu: Arsenal i Tottenham odigrali derbi bez pobjednika (2:2)

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
U derbiju 4. kola engleskog Premiershipa ekipe Arsenala i Tottenhama odigrale su susret bez pobjednika, a konačni rezultat glasio je 2:2.

Arsenal je u prvih deset minuta svim silama krenuo prema golu Tottenhama, Topnici su imali čak i nekoliko opasnih napada, ali u desetoj minuti Pijetlovi stižu u vodstvo. Lamela je izašao sam ispred golmana Lene, šutirao je slabo, no njegov udarac golman domaćih samo je kratko odbio i ona stiže direktno na nogu Eriksena koji dovodi goste u vodstvo.

Topnici su nastavili s napadima, prijetili su i tražili gol za izjednačenje, a u 18. minuti Leno se iskupio za grešku kod gola i sjajno je zaustavio udarac Sona koji je mogao postići drugi gol za svoju ekipu.

Veliku priliku Arsenal je imao preko Pepea u 23. minuti kada Rose u posljednji trenutak blokira njegov udarac, a u 39. minuti sudija Atkinson svira penal za Tottenham nakon prekršaja Xhake nad Sonom, a Kane bez problema šalje golmana Arsenala u jednu, loptu u drugu stranu, za veliko vodstvo Pijetlova.

Prije kraja prvog poluvremena Arsenal je uspio smanjiti rezultat, a strijelac pogotka bio je Lacazette koji je iskoristio asistenciju Pepea i pogodio za 1:2.

U drugom poluvremenu Arsenal je bio puno bolji protivnik od Tottenhama, prilike ispred gola Llorisa su se stvarale iz napada u napad, ali su uspjeli postići tek jedan pogodak preko Aubameyanga u 71. minuti, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat meča.

Sead Kolašinac odigrao je svih 90 minuta za Arsenal.