Duel Premiershipa
0

Spektakl na Anfieldu pripao Liverpoolu, Fulham pao u dramatičnom finišu utakmice

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola pobijedili su na Anfieldu u 14. kolu Premiershipa ekipu Fulhama rezultatom 4:3 te su tako nastavili utrku za titulu prvaka Engleske zajedno s Arsenalom i Manchester Cityjem.
Na prvi gol smo čekali 20 minuta, a onda je sjevnuo sjajan udarac Alexander-Arnolda iz slobodnog udarca kojim je Liverpool došao do vodstva. Samo četiri minute kasnije Wilson pogađa za 1:1.

Sedam minuta prije kraja prvog poluvremena domaći navijači su ponovo uživali u spektakularnom golu svojih ljubimaca. Ovaj put Mac Allister je fenomenalno pogodio iz velike udaljenosti. Međutim, Fulham se nije predavao i u trećoj minuti sudijske nadoknade preko Teta su došli do novog izjednačenja.

Uzbuđenja u drugom poluvremenu nije bilo sve do deset minuta prije kraja utakmice kada je De Cordova-Reid šokirao sve na Anfiledu golom za 3:2.

Ipak, u samo dvije minute (87. i 88.) Liverpool dolazi do preokreta i konačne pobjede. Strijelci su bili Endo i ponovo večeras raspoloženi Alexander-Arnold.

Liverpool je prestigao Manchester City i sada se nalazi na drugom mjestu Premiershipa s dva boda manje u odnosu na lidera Arsenala, dok je Fulham na 14. poziciji. U narednom kolu Liverpool gostuje Sheffield Unitedu, dok će Fulham ugostiti Nottingham Forest.

Rezultat i strijelci:

Liverpool - Fulham 4:3 (Alexander-Arnold 20', 88', Mac Allister 38', Endo 87' - Wilson 24', Tete 45+3', De Cordova-Reid 80')

Tabela: