Apel se isplatio
63

Specijalna policija čuva nogometaše Barcelone od influensera, od danas su na zadatku

D. P.
"Bezbroj" skandala s influenserima ispred trening centra (Foto: Screenshot)
"Bezbroj" skandala s influenserima ispred trening centra (Foto: Screenshot)
Nogometaše Barcelone od danas na treninzima čuva policija, nakon što su se nastavili nizati problemi s YouTuberima i TikTokerima koji na svojevrstan način zlostavljaju igrače kluba.
Priča Iniga Martineza nedavno je prelila čašu u Barceloni. Iskusni nogometaš našao se na "meti" mladog TikTokera, koji je skoro pa nasilnim putem želio snimiti izrevoltiranog igrača.

Barcelona već godinama ima problem s influenserima koji stoje ispred trening-kampa i čekaju nogometaše da izađu s treninga. Cilj im je izrevoltirati igrače, a onda ih snimiti u takvom raspoloženju i onda dijeliti videosnimke na društvene mreže.

Na meti influensera ispred stadiona našli su se, osim Iniga Martineza, Luis Suarez, Lionel Messi, Samuel Umtiti, Joao Cancelo... Upravo je Cancelo nedavno skrenuo pažnju na problem jer se uvijek radi o istim osobama koje čekaju nogometaše na cesti.

Influenseri ne biraju način da zaustave igrače, dolaze u fizički kontakt s njima, a pojedinci i sakču ispred automobila kako bi dobili ono što žele.

Kako privatna klupska služba ne može osiguravati prostor van trening-kampa, tako je Barcelona istog dana kontaktirala policiju.

Odgovor je bio pozitivan i od danas treninge Barcelone osigurava policija. Bit će to lokalna policija ili specijalna Mossos d'Esquadra policija, u zavisnosti od incidenta i potrebe.

Da stvari nisu bezazlene, potvrđuje i podatak da je Barcelona odlučila svoje treninge učiniti skrivenim za javnost, odnosno sakriti vrijeme treninga od svojih navijača, kako se isti ljudi ne bi pojavljivali ispred kompleksa Joan Gamper.