|

Specijalna kaciga omogućila slijepom navijaču da gleda mečeve svog Liverpoola

Specijalna kaciga omogućila slijepom navijaču da gleda mečeve svog Liverpoola
290
Klix.ba
21.4.2019. u 09:37
8
komentara
290

dijeljenja
Specijalna kaciga omogućila slijepom navijaču da gleda mečeve svog Liverpoola Wood na stadionu (Foto: Peter Powell/Daily Mail)
Slijepi Liverpoolov navijač sada ima priliku gledati kako njegova ekipa igra nogomet zahvaljujući specijalnoj kacigi.
Ian Wood (41) već dva desetljeća gleda kako Redsi igraju na Anfieldu, a od pete godine života boluje od oštećenja vida i ima samo pet posto vizije.

Međutim, sve se to promijenilo nakon što je Wood dobio 600 funti vrijedan uređaj od Remapa, dobrotvorne organizacije koja pomaže u dizajniranju proizvoda koji podržavaju osobe s invaliditetom.
"To mi je promijenilo život. Bio sam navijač još od vremena kada sam bio dječak i sjećam se kako sam išao na meč 90-tih kada nisu imali čak ni audio-komentar pa je to nevjerovatno. Nakon godina slušanja sa strane, sada mogu viknuti na sudiju da 'to nije bio penal' ukoliko mi se ne sviđa ono što vidim. Mogu pročitati imena igrača na dresovima, a mogu i reći ko ima trenutno loptu. Dobio sam mnogo od igre nego prije", rekao je za Daily Mirror.

Inače, dizajner Rupert Roo Powell je inžinjer elektrotehnike iz Remapa koji je pomogao u dizajniranju kacige, koja je kasnije zbog njega nazvana "RooVision".
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...