Vlada informacijama
29

Specijalista za transfer Fabrizio Romano oduševio nogometaša: Ovo čak ni moja žena nije znala

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Japanski defanzivac Maya Yoshida potpisao je jednogodišnji ugovor sa Schalkeom 04, a na svom Twitter profilu posebno je pohvalio informacije sportskog novinara Fabrizija Romana rekavši da ni njegova supruga nije znala za ranije ponude koje je odbio.

Yoshida je u Schalke stigao iz Sampdorije i to bez obeštećenja jer mu je istekao ugovor s ovim klubom iz Italije, a nakon što je doputovao u Njemačku i odradio ljekarski pregled, stavio je potpis na jednogodišnji ugovor i zvanično je predstavljen kao novi igrač povratnika u Bundesligu.

Da će Yoshida postati novi igrač Schalkea prvi je objavio "specijalista za transfere" Fabrizio Romano, a uz to je dodao kako je ovaj Japanac odbio ponudu Trabzonspora iz Turske, što je posebno oduševilo Yoshidu.

"Ovaj čovjek je čudo! Čak ni moja žena nije znala za Trabzonspor", napisao je Yoshida.

Ovaj 33-godišnjak je u dosadašnjoj karijer igrao za Nagoya Grampus, odakle je 2010. godine došao u Evropu i potpisao za Venlo. Nakon dvije sezone u ovom klubu, pojačao je Southampton za koji je nastupao osam godina, da bi nakon toga dvije godine igrao za Samprodiju.
Za reprezentaciju Japana debitovao je 2010. godine.