Uoči Crne Gore
15

Spasić: Svaka čast igračima na profesionalizmu; Zukanović: Nadam se pobjedama

Piše: N. K.
Zukanović i Spasić (Foto: K. S./Klix.ba)
Zukanović i Spasić (Foto: K. S./Klix.ba)
Reprezentacija BiH danas će odraditi prvi trening uoči prijateljske utakmice s Crnom Gorom u ponedjeljak, a tom prilikom medijima su se obratili pomoćnik selektora Roberta Prosinečkog, Dragan Spasić i defanzivac Ervin Zukanović.

"Drugog dana okupljanja obavit ćemo i prvi trening, koji će biti nešto lakšeg karaktera i svojevrsni uvod u trenažni dio. Akcent će biti na onome što nas čeka sutra i utakmice koje nam slijede. Moram pohvaliti igrače koji su profesionalci i želim da tako nastave te odigraju i ove dvije preostale utakmice u tom ritmu. Znam da su im misli već na odmoru, ali ponavljam još jednom, svaka čast na ponašanju i profesionalizmu. U ekipi nemamo problema s povredama i svi će biti na raspolaganju na današnjem treningu", rekao je Spasić.

Zukanović je podsjetio na utakmice protiv Senegala i Bugarske.

"Odigrali smo dvije dobre utakmice. Imali smo u Bugarskoj teške vremenske uvjete, ali je teren bio idealan za igru i na kraju smo pobijedili, što je najbitnije za samopouzdanje. U Francuskoj smo protiv Senegala odigrali još bolju utakmicu. Ide sve u pozitivnom smjeru. Smatram da je dobro što igramo stalno prijateljske mečeve, jer samo tako možemo napredovati i do kvalifikacija biti kao prava ekipa", rekao je Zukanović.

Naš reprezentativac je istakao kako se predstojeće utakmice moraju shvatiti ozbiljno.

"Iako je većina igrača igrala kroz čitavu sezonu, moramo biti potpuno spremni i odigrati te dvije utakmice maksimalno i pokušati pobijediti. Opraštaju se Misimović, Ibišević i Spahić, a ako njima pridodamo i Medunjanina te još nekoliko igrača, jasno je da će nam svi nedostajati. Dugi niz godina kročili su u ovoj reprezentaciji, ali to je nogomet. Red je na smjenu generacija i to je tako", poručio je Zukanović.