Nakon 90 godina čekanja
0

Spartak sljedeće godine konačno dobija stadion

Klix.ba
Nakon skoro stoljeća čekanja, moskovski nogometni klub Spartak će konačno dobiti vlastiti stadion koji bi trebao biti izgrađen do marta iduće godine.

Kamen temeljac za novi stadion postavljen je još 2007. godine, ali je zbog promjena koje je pretrpio originalni projekt gradnja počela tek tri godine kasnije. Projekt je koštao 400 miliona dolara, a stadion će biti kapaciteta 45.000 mjesta.

Trenutno se gradi neprestano, a prema rasporedu, prva utakmica na novom Spartakovom stadionu bi se trebala odigrati sljedeće godine.

"Radimo danonoćno, a čak nas ni ruska zima ne može zaustaviti", kazao je glavni inžinjer Aleksandar Shishlo za Rusiju danas.

Još uvijek neizgrađeni stadion Spartaka uključen je na FIFA-inu listu stadiona na kojima će se igrati utakmice Svjetskog prvenstva 2018.

Za navijače Spartaka njegova izgradnja je postala ostvarenje sna, jer unatoč tome što je riječ o jednom od najuspješnijih klubova u Rusiji, crveno-bijeli tokom svoje 90 godina duge historije nisu nikada imali vlastiti dom.