Zbog crvenog kartona
12

Španski savez kaznio Lionela Messija, Barcelona najavila žalbu

K. H.
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Lionel Messi (Foto: EPA-EFE)
Argentinski nogometaš Lionel Messi kažnjen je s dvije utakmice suspenzije nakon direktnog crvenog kartona koji je dobio u meču Superkupa Španije protiv Athletic Bilbaoa.
Nogometaši Athletica su u finišu susreta imali prednost 3:2, a potom je iznerivrani Messi tokom jednog napada napravio pomalo i neočekivanu glupost i udario protivničkog igrača.

Prilikom jednog od posljednjih napada na meču Messi je dodao loptu do Jordija Albe i krenuo u trk ka šesnaestercu baskijske ekipe. No, Asier Villalibre ga je gurnuo ramenom, na što je Messi izgubio kontru te napadača Athletica udario s leđa u glavu.

Sudija Jesus Gil Manzano je pustio da se akcija nastavi, a nakon što je susret prekinut odlučio je pogledati snimak sporne situacije, te je odlučio pokazati direktan crveni karton Messiju.

Ovo je Messiju bio tek treći crveni karton u karijeri, a prvi u dresu Barcelone. Prvi put je u dresu Argentine isključen 2005., a drugi 2019. godine.

Messi će propustiti duele protiv Cornelle u Kupu Španije te duel protiv Elchea u gostima u okviru španske La Lige, a teren bi se trebao vratiti, simbolično, protiv Athletic Bilbao. Iz kluba su najavili da će uputiti žalbu na ovu odluku te da će tražiti samo jednu utakmicu suspenzije.

Podsjećamo, Athletic Bilbao je slavio protiv Barcelone i osvojio Superkup nakon pobjede od 3:2 poslije produžetaka.