Nogomet
0

Španski mediji: Pomeli smo i uništili mlade Zmajeve u egzibicijskom meču

Klix.ba
Mladi Španci slave gol protiv BiH (Foto: Klix.ba)
Mladi Španci slave gol protiv BiH (Foto: Klix.ba)
Mlada nogometna reprezentacija BiH sinoć je na Bilinom Polju izgubila od Španije rezultatom 6:1, čime su izabranici Vlade Jagodića i teoretski završili kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2015. godine u Češkoj.

U svojim izvještajima sa utakmice španski mediji pišu o nadmoćnosti igrača Španije nad nogometašima BiH. Tako Marca piše da je Španija još jednom "pomela" svog protivnika.

"Po krilima, centru ili sa penala, momci selektora Lopeteguija nisu imali kraja. Nakon što je Prcić doveo BiH u vodstvo udarcem sa ruba šesnaesterca, španski mladići su stisnuli zube, stegnuli pertle na kopačkama i počeli dominirati onako kako to samo oni znaju", piše navedeni španski list.

Nadalje, u tekstu se navodi da odbrana izabranika selektora Vlade Jagodića nije imala odgovor na nalete napadača Španije, pogotovo Gerarda Deulofeua.

S druge strane, španski list As navodi da su mladi Španci "uništili Bosnu u jednom egzibicijskom meču".

"Bio je to show Deulofeua. Igrači su zaboravili na neugodnog protivnika, teren i hladnoću", piše As.

Ipak, selektor U21 reprezentacije Španije, Julen Lopetegui, imao je više obzira i osjećaja nakon utakmice.

"Sretni smo zbog rezultata, pogotovo zbog toga što je BiH kvalitetna reprezentacija. U prvom poluvremenu su nam zadavali probleme, bili su nevjerovatno brzi i opasni u kontranapadima. Nismo zaslužili da na poluvrijeme odemo sa rezultatom 3:1. U drugom poluvremenu smo počeli igrati svoju igru, koja je rezultirala golovima", kazao je Lopetegui na konferenciji za novinare nakon utakmice.

"Zadovoljan sam, nije normalno postići toliko golova. U drugom poluvremenu smo ih mogli postići još", dodao je španski selektor.