Nakon samo jedne sezone
1

Španski mediji: Pjanić na transfer listi Barcelone, Koemana razočarao izjavama

H. H.
Pjanić je pred početak sezone stigao u Barcelonu za 60 miliona eura (Foto: Twitter)
Pjanić je pred početak sezone stigao u Barcelonu za 60 miliona eura (Foto: Twitter)
Prema pisanju pojedinih španskih medija, Barcelona je na zahtjev trenera Ronalda Koemana na transfer listu stavila bosanskohercegovačkog reprezentativca Miralema Pjanića i on definitivno nije u planovima nizozemskog stručnjaka za narednu sezonu.

TV3 prenosi da je Koeman razočaran javnim medijskim istupima Pjanića, koji je u nekoliko navrata ponovio da je nezadovoljan statusom i malom minutažom na Nou Campu.

Pjanić se tako našao se na transfer listi Barce jer je za Koemana postao "nebitan", a da je tako pokazuju i posljednje tri utakmice u kojima je ostao na klupi, čak i u trenucima kada nije bilo dilema oko pobjednika.

Iskusni veznjak je pred početak sezone stigao u Barcelonu za 60 miliona eura iz redova Juventusa, ali nije se nametnuo. Tokom sezone skupio je 28 utakmica, ali uglavnom je ulazio s klupe i imao je vrlo skromnu minutažu.

Bh. nogometaš će po svemu sudeći morati napustiti Nou Camp jer se ne uklapa u planove trenera Barcelone, a u prilog tome ide i vijest da je novi predsjednik Barcelone Joan Laporta dao garancije Koemanu da će ostati na klupi.