Transfer zaključen?
0

Španski mediji: Barca dovela Ibrahimovića

Totalsport
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović
Predsjednik Intera Massimo Moratti u četvrtak kasno navečer potvrdio je da pregovara s Barcelonom oko transfera Zlatana Ibrahimovića. Barcelonski Sport piše da je transfer zaključen.

Posao je, tvrdi katalonski dnevnik, bio gotov malo iza ponoći u Milanu. Švedski nogometaš dolazi u aktuelnoga španskog i evropskog prvaka za 40 miliona eura odštete te Samuela Eto'oa i Aleksandra Hleba. Kamerunac dolazi slobodan, dok Bjelorus ostaje na jednogodišnjoj posudbi.

Sva su trojica nogometaša uključena u razmjenu 28-godišnjaci (rođeni 1981. godine). Interesantno je da je čak i Brazilac Maxwell, koji je transferom iz Intera u Barcelonu prije nekoliko dana zapravo inicirao posao oko Ibrahimovića (obojica imaju istog menadžera, Mina Raiolu), rođenog 1981. godine.

U Milano je u četvrtak otputovalo visoko predstavništvo Barcelone na čelu s predsjednikom Joanom Laportom. Društvo mu je pravio sportski direktor Txixi Begiristain.

Na akciju Ibrahimović odlučili su se saznavši da je Ibrahimović voljan preseliti baš na Camp Nou. Trener Guardiola oduševljeno je dao zeleno svjetlo i transfer 'Ibracadabre' je, prema katalonskim medijima, gotov.

Koliko je želio otići iz Intera pokazuje činjenica da je Šveđanin pristao na smanjenu platu, te da će u Barceloni zarađivati za nijansu manje od Lionela Messija. Do ove sezone i transfera Cristiana Ronalda u Real zarađivao je najviše od svih nogometaša: 12 miliona eura godišnje.

Isti dnevnik navodi da je Samuel Eto'o zatražio od Intera 13 miliona eura po godini za petogodišnji ugovor, što bi ispalo 65 miliona za pet godina. Nije poznato hoće li mu Moratti udovoljiti.