Vratio se u ekipu
0

Španski kapiten Busquets u suzama: Prihvatamo kritike, ali ne tolerišemo nepoštovanje

H. H.
Busquets je danima bio u samoizolaciji zbog koronavirusa (Foto: Screenshot)
Busquets je danima bio u samoizolaciji zbog koronavirusa (Foto: Screenshot)
Nakon što je prebolovao koronavirus i pridružio se ostatku ekipe, španski reprezentativac Sergio Busquets odigrao je sjajan meč protiv Slovačke, a kraj meča dočekao je u suzama.

Furija je konačno pokazala igru koja se od njih očekuje i uvjerljivim trijumfom 5:0 ovjerila je plasman u osminu finala Eura, gdje će u ponedjeljak igrati sa Hrvatskom.

Busquets se vratio u tim nakon što je propustio dvije uvodne utakmice i nosio je kapitensku traku, a pronašavši vođu veznog reda, Španija je promijenila brzinu i intenzitet, pokazavši karakter koji im je nedostajao na početku turnira.

Veznjak Barcelone nakon meča nije mogao skriti emocije, nakon što je napokon mogao biti zajedno sa svojim saigračima, poslije dana provedenih u izloaciji,

Također, osvrnuo se i na krtike španske javnosti nakon loših igra u prve dvije utakmice.

"Osjetio sam puno ponosa i puno želje. Nisu to bili laki dani, jer čekao sam negativan PCR test. Stvarno sam želio igrati Evropsko prvenstvo, koje će zasigurno biti posljednje za mene. Živjeti zajedno s ovom grupom je spektakularno, čast je predstavljati svoju zemlju", rekao je Busquets, dodavši:

"Navijači su bili vrlo dobri. Uz njihovu podršku očito smo puno konkurentniji. Čak i nakon promašenog penala, naišli smo na poteškoće, ali nikad nismo prestali napadati. Sudbina nam je vratila ono što nam je oduzela u prve dvije utakmice. Kao što sam uvijek govorio, ova ekipa prihvata kritike, ali ne tolerišemo nepoštovanje, posebno onih koji su bili ovdje. Mislim da ne treba ništa više dodati", kazao je Busquets.

Španija će u osmini finala Eura igrati s Hrvatskom, a taj susret na programu je u ponedjeljak u Kopenhagenu s početkom u 18 sati.