Odgovoran potez
18

Španski igrač obukao doktorski mantil i pokazao se kao heroj u borbi protiv koronavirusa

K. H.
Antonio Rodriguez Dovale
Antonio Rodriguez Dovale
Antonio Rodriguez Dovale, nogometaš tajlandskog Navyja, pokazao se kao pravi heroj u borbi protiv koronavirusa, a brojni španski mediji pišu o njegovom velikodušnom potezu kojim je prihvatio da pomogne lokalnoj bolnici i obuče doktorski mantil.

Ovaj 29-godišnji nogometaš tokom karijere je igrao za Celtu iz Viga, Huescu, Sporting Kansas City, Lugo, Leganes, Rayo Vallecano i pomenuti Navy, a zimus se vratio s Tajlanda na odmor u rodnu Španiju ne sluteći da će ga koronavirus u potpunosti paralizovati i onemogućiti njegov povratak u tu zemlju.

Dovale je, pišu španski mediji, u tom trenutku odlučio zamijeniti kopačke i loptu za doktorski bijeli mantil i stavio se na raspolaganje u lokalnoj bolnici u Coruni kao jedan od glavnih radnika. Španci pišu da je prije četiri godine završio fakultet medicinskih nauka.

"Nedostaje nam mnogo jednostavnih stvari poput toplomjera, paracetamola, rukavica i gelova za ruke", rekao je Dovale na početku razgovora za TRT World, pa nastavio:

"Nadam se da će ovo biti što prije gotovo i da ću ponovo moći igrati nogomet. U ovom trenutku, sve to visi u zraku i nemam pojma kada će se sport opet početi odvijati u Aziji, odnosno kada će nama Evropljanima biti dozvoljeno da putujemo. Nadam se da će sve biti gotovo i da ću se vratiti svom normalnom životu u kojem igram nogomet", rekao je, između ostalog, ovaj krilni napadač.

Antonio Rodríguez Dovale rođen je 4. aprila 1990. godine, a u mlađim kategorijama igrao je za Celtu iz Viga, Barcelonu i Obradoiro.