Avanture Mundijala
42

Španski i švicarski navijači promašili grad u kojem su igrani mečevi Svjetskog prvenstva

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Svjetska nogometna prvenstva uvijek donose brojne zanimljive priče pa tako i ovo u Rusiji na kojem su nas za sada najviše nasmijali Španci i Švicarci koji su Rostov na Donu zamijenili s 1.300 kilometara udaljenim Rostovom Velikim.

Naime, grupa španskih navijača koja je željela prenoćiti u Rostovu na Donu na putu prema Sočiju, gdje je Furija igrala meč protiv Portugala, rezervisala je hotel u Rostovu koji se nalazi u regiji Jaroslav u blizini Moskve i koji nazivaju Rostov Veliki.

Spasio ih je vozač taksija koji je pozvao službu za pomoć, čiji je službenik objasnio Špancima kako je njihov hotel udaljen više od 1.000 kilometara.

U Rostovu je bilo dovoljno slobodnih soba pa su prenoćili u drugom hotelu i drugo jutro krenuli put 500 kilometara udaljenog Sočija.

S druge strane, grupa švicarskih navijača je zbog zabune s gradovima propustila utakmicu protiv Brazila jer su umjesto u Rostov na Donu otišli u Rostov Veliki.

Švicarska je uspjela odigrati neriješeno s Brazilom (1:1), a navijači su utakmicu gledali u jednom od hotela u Rostovu Velikom i postali predmet ismijavanja na društvenim mrežama.