Pokazao poštovanje kolegi
0

Španski heroj oduševio izjavom nakon utakmice: Nagradu bih radije dao Sommeru

K. H.
Unai Simon s nagradom za najboljeg igrača utakmice
Unai Simon s nagradom za najboljeg igrača utakmice
Golman Athletic Bilbaoa i junak nogometne reprezentacije Španije u meču četvrtfinala Eura protiv Švicarske Unai Simon oduševio je izjavom nakon meča rekavši da bi umjesto njemu, nagrada za najboljeg igrača meča trebala otići u ruke švicarskom čuvaru mrežu Yannu Sommeru.

Simon je samo nekoliko dana nakon kardinalne greške protiv Hrvatske pokazao o kakvom golmanu je riječ i definitivno se iskupio španskim navijačima za grešku koju je napravio, a nakon meča protv Švicarske dobio je nagradu za igrača utakmice.

Ipak, on smatra da je ta nagrada trebala otići u ruke golmanu Švicarske koji je srušio rekord ovogodišnjeg Eura i upisao 10 odbrana protiv Španije. Također, odbranio je i penal Rodriju u raspucavanju, ali to nije bilo dovoljno njegovoj reprezentaciji da se plasira u polufinale i među četiir najbolje ekipe u Evropi.

"Da se ja pitam, nagradu bih dao čudesnom golmanu Švicarske Yannu Sommeru zbog svih odbrana koje je imao", rekao je Simon nakon meča pa nastavio:

"Zasluženo smo pobijedili. Čeka nas težak posao u polufinalu, a što se tiče odbranjenih penala, protiv Betisa u ligi odbranio dva i ovo što se danas desilo je svakako ostvarenje mojih dječačkih snova."

Španija će u polufinalu Eura igrati protiv Italije koja je rezultatom 2:1 bila bolja od Belgije.