Susreti 16. i 17. oktobra
0

Španska Primera liga na TV1 Mreži

Sarajevo-x.com
Nakon pauze zbog nastupa reprezentacija klubovi se vraćaju svojim obavezama a samim tim i Španska Primera liga na naše male ekrane.

U okviru 8. kola Sevilla našeg Emira Spahića na svom terenu ne bi trebala imati težak posao. Na noge im dolazi posljednjeplasirani tim lige, Sporting iz Gijona koji je do sada zabilježio tek jedan remi sve ostalo su porazi.

Odbrana Seville na čelu sa Spahićem djeluje impresivno, uz Barcelonu i Levante jedini su neporaženi tim lige. U ovom meču, sve sem pobjede Seville, bilo bi veliko iznenađenje. Susret se igra u nedjelju sa početkom u 22 sata na programu TV1 Mreže.

U ponedjeljk posljednji susret 8. kola će na San Mames stadionu odigrati Atletic Club i Osasuna. Domaći tim polako ulazi u formu. Imaju i dvije vezane pobjede od čega je jedna ostvarena u Evropskoj ligi a druga u prvenstvu i to u lokalnom, Baskijskom derbiju.

U goste im dolazi uvijek neugodna Osasuna koja je do sada samo jednom poražena ali i oni teško slave i do sada imaju četiri remija i tek jednu pobjedu. Ovo je odlična prilika za Baskijce da dođu do nove pobjede i pobjegnu sa samog dna španskog fudbala. Susret Atletic Bilbao - Osasuna pogledajte u ponedjeljak sa početkom u 21 sat.

U ponedjeljak u 18:20 sati, samo na programu TV1, očekuje vas Sportski magazin u kojem će gledatelji imati priliku u pregledu kola, posebnoj rubrici, pogledati najzanimljivije detalje susreta od prethodnog vikenda. Petkom pak, u istom terminu od 18:20 sati na TV1, gledatelje očekuje sportsko izdanje Najava Primera lige, u kojoj donosimo najavu svih susreta predstojećeg kola.

TV1