Alfredo di Stefano
0

"Španija je bolja od Brazila"

Totalsport
Alfredo di Stefano (83), legendarni argentinski nogometaš Reala, danas počasni predsjednik “kraljevskog kluba”, otkrio je da je španska reprezentacija njegov favorit za osvajanje SP-a.

"Španska je nacionalna vrsta najkompletnija ekipa na svijetu, bolja od Brazila. Ono što imaju Španci, nema niko", izjavio je Di Stefano za Marcu.

"Sastav Luisa Aragonesa prije tri godine bio je skup odličnih igrača, ali nije bio tim. Postao je ekipa na Evropskom prvenstvu. Iako bez velikih zvijezda, ekipa je odigrala odličan turnir i pokazala dobar nogomet."

"Španci znaju s loptom, vrlo su učinkoviti na terenu i svaki igrač zna što mora činiti na svojoj poziciji. Luis Aragones napravio je odličan posao, koji je Vicente del Bosque samo nastavio. Nikad nisam svjedočio tolikom zadovoljstvu Španaca njihovom reprezentaijom kao što je slučaj današnjih dana.

O njegovoj prvoj domovini, Argentini, nema tako dobro mišljenje. Ali ga ima o Lionelu Messiju, kojeg brani.

"Očekuje se da u dresu Argentine sve riješi sam, ali to nije moguće. On ne rješava sve sam niti u Barceloni. U tome i jest razlika, u Barceloni igra s boljim saigračima nego u Argentini, jer Barcelona je dobra poput španske reprezentacije. Messi nije graditelj igre, ali je zato fantastičan realizator i asistent. Fantastično barata loptom i vrlo dobro igra objema nogama. On je graciozan igrač."