Prijateljske
0

Španija - Argentina 2-1

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U sklopu proslave stote godišnjice rada Španjolskog nogometnog saveza na stadionu Vicente Calderon odigrana je prijateljska nogometna utakmica između Španije i Argentine.

Razloga za slavlje imali su evropski prvaci i nakon 90 odigranih minuta, ponajviše zahvaljujući Xabiju Alonsu koji je dvama pogocima potpisao 2-1 pobjedu.

Prvo je bio precizan u akciji iz 16. minute nakon obrane Romera, kada je "odbijanac" pospremio iza njegovih leđa, a potom je u 86. kod rezultata 1-1 iskoristio najstrožu kaznu zbog igranja rukom Demichelisa u svom kaznenom prostoru. Tom je pogotku prethodio gol Lionela Messija, također s bijele točke, iskorišten nakon što je Albiol nepropisno pokušao vratiti loptu koju je izgubio od Maxija Rodrigueza.

Gromoglasan aplauz prolomio se madridskim stadionom u 88. minuti susreta prilikom ulaska na teren Pepea Reine, odnosno točnije, izlaska Ikera Casillasa. U danu proslave svoju je imao i pouzdani golman Reala kojem je ovo bio stoti nastup za u dresu izabrane vrste.

Baš kao i Casillas, stoti je nastup za reprezentaciju odigrao i njegov kolega po struci, Gianluigi Buffon.

U Pescari su svjetski prvaci, Italija, i njihovi nizozemski gosti odigrali susret bez pogodaka, a iz remija 0-0 valja izdvojiti nekoliko stvari. Prva je ozljeda Robina Van Persieja koji je na nosilima odnesen s terena, druga poništen gol Italiji, točnije, Pazzinija koji se tom prilikom u 81. minuti poslužio rukom, te situacija iz četvrte minute u kojoj je glavnu ulogu imao još neimenovani navijač.

Dotični je naime, protrčao stadionom noseći majicu s jasnom porukom izborniku Marcellu Lippiju: “Cassana u reprezentaciju”.

Prijateljske utakmice:

Španija - Argentina 2-1 (Alonso 16, 86-11m / Messi 61-11m)

Sjeverna Irska - Srbija 0-1 (Lazović 57)

Luksemburg - Island 1-1 (Kintziger 75 / Johannsson 63)

Danska - Južna Koreja 0-0

Belgija - Mađarska 3-0 (Fellaini 38, Vermaelen 55, Mirallas 61 - 11m)

Italija - Nizozemska 0-0