Capello o SP-u
0

"Španci su favoriti, nadam se finalu Engleska - Italija"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Polufinale Svjetskoga prvenstva u Južnoafričkoj Republici minimalan je cilj engleske nogometne reprezentacije, tvrdi njen izbornik Fabio Capello.

Nakon što su prohujali kvalifikacijama za Mundijal koji će se održati od 11. juna do 11. jula, Englezi su istaknuli kandidaturu i za najviše stvari, o čemu svjedoče izjave italijanskog stručnjaka na klupi "tri lava".

"Nadam se da je polufinale minimum onoga što ćemo postići. Imamo dobre igrače i možemo se nositi sa najboljim reprezentacijama svijeta budući da smo na njihovoj razini", tvrdi Capello koji smatra da će natjecanje u JAR-u ponuditi i pokoje iznenađenje.

"Sigurno. Treba se paziti afričkih timova. Gana, Obala Bjelokosti i Nigerija su dobre reprezentacije i jedna od njih tri bit će vrlo opasna".

Inače, Englezi su smješteni u skupinu C u kojoj će igrati protiv Alžira, SAD-a i Slovenije.

"Protiv Alžira očekujem tešku utakmicu. Poštujem tu reprezentaciju koja je vjerojatno i jača od Egipta, koji su savladali (kvalifikacije za SP)", smatra Capello čiji su igrači nedavno u prijateljskoj utakmici s 3-1 bili bolji od Egipćana.

Što se tiče mogućeg pobjednika takmičenja, Capello je teret favorita stavio na leđa Špancima.

"Nakon što su osvojili Evropsko prvenstvo poraslo im je samopouzdanje. Mislim da su izgledni favoriti za pobjedu u finalu, u čemu bi im trebao pomoći i selektor, moj prijatelj Vicente Del Bosque. No, lično se nadam da ćemo finale igrati mi i Italija, no majica koja će na meni tada biti jest ona engleska", dodao je Italijan jasno dajući do znanja da u slučaju te utakmice popusta sunarodnjacima neće biti.