Uoči sutrašnje utakmice
0

Španci sletjeli na sarajevski aerodrom

Sarajevo-x.com
Foto: Fotoservis.info
Španski selektor Vicente del Bosque sa nogometašima najbolje evropske selekcije stigao je danas na sarajevski aerodrom, uoči utakmice koju njegova odabrana selekcija sutra igra protiv Ćirinih "zmajeva".

Utakmica BiH - Španija igra se u srijedu, 14. oktobra u 20 sati na zeničkom stadionu Bilino polje, a i jedan i drugi selektor u meč ulaze opušteni, s obzirom da su Španci osigurali direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2010., a BiH sa zagarantovanim drugim mjestom ide u baraž.

Kao što je ranije najavljeno, u timu Španije neće zaigrati Xavi, Carlos Marchena, Daniel Guiza, Carles Puyol i Cesc Fabregas, a Del Bosque će odmoriti i Fernanda Torresa, koji je u prethodnom susretu protiv Armenije odigrao 53 minute. Kući je ostao i David Villa.

Utakmica u Zenici igrat će se za prestiž, a u prvom timu gostiju trebali bi nastupiti: Casillas, Iraola, Albiol, Pique, Capdevila, Busquets, Xabi Alonso, Cazorla ili Iniesta, Silva, Riera i Negredo.

Sevillin napadač Negredo će igrati kao zamjena za Torresa, koji je ipak došao u BiH da bodri svoje timske kolege, a okršaj na Bilinom polju bit će 99. po redu u nacionalnom dresu za golmana Ikera Casillasa.

Španija je u svih devet utakmica grupnih kvalifikacija odnijela pobjede, dok BiH ima šest pobjeda, dva poraza i jedan remi.

Press konferenciju u povodu ovog meča Španci će održati u 18.00 sati u hotelu "Zenica", a potom će imati trening na stadionu Bilino polje.