U životnoj formi
65

Španci pišu o reprezentativcu BiH: Bokser ispred kojeg je samo Harry Kane

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ermedin Demirović igra sezonu iz snova u dresu Augsburga, a posljednjom partijom protiv Darmstadta privukao je pažnju i medija u Španiji, gdje je ranije igrao.
Postigao je Demirović dva gola i upisao asistenciju u pobjedi Augsburga nad Darmstadtom od 6:0, a danas o njemu piše ugledna Marca.

Marca je podsjetila na Demirovićev nadimak Bokser, koji je mnogima nepoznat, a potekao je iz njegove ljubavi prema boksu, kojim se jedno vrijeme i bavio kao dječak.

Svoje golove često slavi boksujući kod korner zastavice, a za zvaničnu stranicu Bundeslige govorio je o svojoj izvrsnoj sezoni.

"Ja sam radnik. Ekipa sada igra bolje, što je očito ključno. Promijenio sam svoju igru ​​u stil u kojem više uzimam loptu, nešto što vjerovatno nisam radio mnogo na početku prošle sezone jer nisam imao samopouzdanja za to. Sada imam podršku svih", rekao je Demirović.

Španci Demirovića hvale podatkom da je u njemačkoj Bundesligi ispred njega samo Bayernov Harry Kane kada se gleda ukupan broj golova i asistencija.

Engleski napadač je kombinovano upisao 32 gola i asistenciju, a Demirović je drugi na listi s 22 (14+8).

Pohvale je Zmaj dobio i od bivšeg trenera Enrica Maassena, kojeg je u oktobru na klupi Augsburga naslijedio Jess Thorup.

"Tokom prošle godine puno sam puta istakao koliko stvari Demirović donosi ekipi. Kako trenira, kakvu energiju unosi u tim, na treninzima i na terenu. On je kapiten s razlogom", rekao je Enrico Maaßen, njegov trener u Augsburgu do oktobra prošle godine.

Podsjećamo, Demirović je ranije u jednom od intervjua govorio o svojoj ljubavi prema boksu, zbog koje je i dobio nadimak Bokser.

"Nadimak ima veze s putem koji me doveo do mjesta gdje sam sada. Općenito. Od školskih dana do hodanja ulicom. Kamo god sam išao, kanalizirao sam to u sebe jer još od djetinjstva uvijek sam imao potrebu 'boksati' i tako se boriti za izlaz iz raznih situacija. Isto pokušavam raditi i na terenu. Volim i taj sport, pratim boks, a tako je nastao nadimak", ispričao je tada Demirović.

Demirović ove sezone kao kapiten Augsburga na 24 utakmice Bundeslige ima 14 golova i 8 asistencija.