Povratak na Camp Nou
0

Španci otkrili: Xavi je imao tri velika uvjeta, u Barceloni pristali da ih ispune

D. P.
Xavi je jutros doputovao u Barcelonu (Foto: Screenshot/Sport.es)
Xavi je jutros doputovao u Barcelonu (Foto: Screenshot/Sport.es)
Legendarni španski nogometaš Xavi Hernandez se vratio u Barcelonu i preuzet će klupu katalonskog kluba, a mediji na Pirinejima otkrivaju koje je zahtjeve imao od svog novog kluba.
Xavi će u ponedjeljak biti predstavljen na Camp Nouu kao novi trener Barcelone, kluba u čijem je dresu stekao najveću nogometnu slavu.

Nakon što je došlo do dogovora Barcelone, Xavija i Al Sadda kojeg je vodio u Kataru do jučer, katalonski list Sport je otkrio koja je tri zahtjeva imao trener da bi preuzeo klupu kluba.

Prvi je ujedno i najzanimljiviji. Naime, Xavi je zatražio da se promijeni medicinski tim. Jasno je, Barcelona godinama ima velike probleme s povrijeđenim igračima, a upravo toga su bili svjesni Katalonci pa su prihvatili dolazak Ricarda Prune, čovjeka koji je 25 godina uspješno komandovao medicinskim timom u klubu.

Drugi uvjet je bio dolazak kompletnog stručnog štaba koji je imao u Al Saddu. U pitanju je sedam asistenata s kojima je radio u Kataru, a to su Oscar Hernandez, Sergio Alegre, Ivan Torres, Carlos Nogueira, David Prats, Toni Lobo i Sergio Garcia.

Treći uvjet koji je Xavi imao jeste pojačanja u predstojećem prelaznom roku. U januaru će Xavi zatražiti dovođenje Raheema Sterlinga iz Manchester Cityja, ali Sport tvrdi da legendarni vezista traži još nekoliko pojačanja.