Loše vijesti za Del Bosquea
0

Španci dolaze desetkovani u Zenicu

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Španija na noge neugodnoj i motiviranoj bosanskohercegovačkoj nogometnoj reprezentaciji u srijedu u Zenicu dolazi bez Daniela Güize, Carlosa Marchene, Xavija, Carlesa Puyola i Cesca Fabregasa.

Objavila je to Marca u broju od nedjelje. Isti izvor navodi da su Güiza i Marchena ozlijedili butne mišiće, što ih je onemogućilo i da nastupe u Jerevanu protiv Armenije (2-1 za Španjolce). Xavi neće igrati da ne bi pogoršao ozljedu, Fabregas će biti odsutan zbog problema porodične prirode dok Puyol mora pauzirati zbog žutih kartona.

Neizvjesni su također nastupi lakše ozlijeđenih Fernanda Torresa i Andresa Inieste, a selektor Vicente del Bosque otprije u kadru nema ozlijeđenog Davida Villu. O zamjenama zasad nije razmišljao.

Utakmica na Bilinom Polju bez ozbiljnog je značaja. Europski su prvaci, međutim, pobijedili u svih devet dosadašnjih dvoboja skupivši maksimalnih 27 bodova. Zato bi im pobjeda nad BiH mogla ipak biti važan cilj.

Jednako dobar učinak u kvalifikacijama jedino imaju Nizozemci, koji su prvo mjesto u devetoj skupini osigurali s maksimalnih osam pobjeda.