Pogodio na debiju
0

Španci deklasirali Gruziju (7:1) u gostima, Barcelonin 16-godišnjak obilježio utakmicu

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nogometaši Španije danas su u Tbilisiju deklasirali Gruziju u meču 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a konačan rezultat ovog duela glasio je 7:1 za Crvenu furiju.

Španci su odlično otvorili meč, a nakon prvih 45 minuta, odnosno prvog poluvremena, uspjeli su postići četiri gola i već tada riješiti pitanje pobjednika.

Morata je u 22. minuti pogodio za 1:0, Kvirkvelia pet minuta nakon toga postiže autogol, da bi u 38. minuti Olmo postigao svoj prvi, a za Španiju treći gol. Četvrti gol u prvom poluvremenu za ubjedljivo vodstvo postigao je Morata u 40. minuti.

Gruzija je početkom drugog poluvremena golom Chakvetadzee smanjila na 4:1, no to nije previše poremetilo Španiju. U 66. minuti, Morata je kompletirao hat-trick i pogodio za 5:1.

U 68. minuti Williams pogađa za 6:1, a konačnih 7:1, s pogotkom koji je ispisao historiju španskog nogometa, postavio je Barcelonin talenat Yamal. Sa 16 godina i 57 dana, zvanično je postao najmlađi španski igrač koji je zaigrao za Španiju, a ujedno i postigao gol.

Španci nakon ove pobjede dolaze do šest osvojenih bodova iz tri odigrane utakmice, a podsjećamo, oni su u drugom meču doživjeli poraz od Škotske rezultatom 2:0. Škoti su ujedno i prvi na tabeli s maksimalnih 12 osvojenih bodova.

Gruzija ostaje na četvrtoj poziciji u grupi A s osvojenih četiri boda iz isto toliko utakmica.

Tabela:

Standings provided by Sofascore