Talenat, a želi novac
59

Španac (21) ide u Saudijsku Arabiju, razočarani Kroosov komentar na Instagramu je "sve rekao"

K. H.
Gabri Veiga
Gabri Veiga
Nogometaš Real Madrida Toni Kroos komentarisao je transfer Gabrija Veige (21) u Saudijsku Arabiju, a kako je napisao, nimalo se ne slaže s odlukom ovog mladog igrača da zbog novca bira takav put u karijeri.

Riječ je o igraču kojeg smatraju jednim od najvećih talenata u Španiji, a posljednjih mjeseci se dovodio u vezu s odlaskom u Real Madrid i Napoli. Ipak, stručnjak za transfere Fabrizio Romano objavio je da bi ovaj igrač karijeru trebao nastaviti u Al-Ahliju.

Kako se navodi, ovaj tim iz Saudijske Arabije ponudio je Celti sve tražene uslove, a pregovori su se vodili u strogoj tajnosti. S tim u vezi, Kroos je imao iskren, ali i pomalo brutalan odgovor.

"Sramotno", napisao je Kroos na Instagramu te je tako kratko rekao šta misli o tome što je mladi igrač, unatoč interesu najvećih evropskih klubova, otišao za novcem.

Podsjetimo, saudijski Javni investicijski fond (PIF) odlučio je preuzeti četiri najveća kluba u ovoj državi (Al-Nassr, Al-Ahli, Al-Hilal i Al-Ittihad) i uz pomoć gotovo neograničenih financijskih sredstava kupili su brojne najbolje igrače iz Evrope.

Između ostalih, Al-Ahli je doveo Riyada Mahreza, Allan-Saint Maximina, Edouarda Mendyja, Francka Kessieja, Rogera Ibaneza i Roberta Firmina.