Nogomet
35

Spalletti: Pjanić nam je mnogo dao, Džeko i Higuain su favoriti za titulu najboljeg strijelca

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Trener Rome Luciano Spalletti kazao je da nema problema sa "istinskim šampionom" Miralemom Pjanićem iako je on proteklog ljeta iz Rome prešao u Juventus.

Iako je Spalletti u nekoliko navrata govorio kako Pjanić uopće ne nedostaje Romi te da su njegovi veznjaci svakako bolji od bh. reprezentativca, u izjavi prije sudara sa Juventusom, Spalletti je pokazao da ima visoko mišljenje o Pjaniću.

"Pjanić je već dolazio pogledati nas kada smo igrali protiv Torina i ručao je sa nama. Učinio sam da se osjeća važnim, dao sam mu ključeve Rome tako što sam ga stavio da igra bliže našem golu nego Daniele De Rossija. U to vrijeme on je dao nama mnogo, jer je istinski šampion. Zajedno smo se zezali, jer postoji uzajamno poštovanje među nama", kazao je Spalletti.

Govoreći o Edinu Džeki i Gonzalu Higuainu, dvojici igrača koji se stavljaju u prvi plan pred sudar Rome i Juventusa, Spalletti ističe da su njih dvojica glavni favoriti za titulu najboljeg strijelca Serije A na kraju sezone. Džeko nakon 16 odigranih kola ima 12 golova i zajedno sa Maurom Icardijem prvi je strijelac lige, a HIguain je sa devet golova četvrti strijelac lige zajedno sa Cirom Immobileom.

"Džeko je neko ko se sa Higuainom može boriti za titulu najboljeg strijelca. Tu je i Paulo Dybala, ali mislim da će ova dvojica ako budu igrali redovno biti prvi i drugi strijelci lige", smatra trener Rome.

Juventus i Roma će u subotu od 20:45 sati u Torinu igrati derbi 17. kola Serije A. Juventus je prvi sa 39 bodova, a Roma ima četiri boda manje i druga je na tabeli.