Nogomet
174

Spalletti nakon nova četiri gola Džeke: Edin želi osvetu za prošlu sezonu, njegov kvalitet je neupitan

Klix.ba
Roma je večeras u prijateljskoj utakmici pobijedila niželigaša Unicusano Fondi rezultatom 4:0, a sva četiri gola postigao je kapiten reprezentacije BiH i napadač Vučice Edin Džeko. Trener rimskog kluba Luciano Spalletti je bio izuzetno zadovoljan učinkom Dijamanta.

Džeko je prošle godine iz Manchester Cityja stigao u Romu, a tokom sezone je postigao samo osam golova. Međutim, tokom pripremnih utakmica za novu sezonu je pružio odlične igre, a tako je bilo i danas kada je postigao četiri pogotka. Edinove nastupe je nakon utakmice komentarisao Spalletti.

"Za Džeku je najvažnije da vidi kroz šta je prošao. Njegov kvalitet je neupitan kada je riječ o tehnici, snazi i odlukama. Odlično je počeo, pokazao je želju za osvetom i to je dobro. Uvijek pokušava pokazati šta može. Također, mora nastaviti dobro raditi, dosad je obavio sjajan posao", izjavio je trener Rome.

Njega raduje i povratak Kevina Strootmana u ekipu nakon što je ovaj nogometaš pauzirao dvije sezone.

"Kevin je na pravom putu, ali strah od nove povrede je još uvijek prisutan. Sačakat ćemo prave utakmice kako bi on pokazao pravi kvalitet. Tim igra bolje jer sam vikao manje", završio je Spalletti.