Pohvale bivšeg trenera
51

Spalletti na sjajan način opisao sve Džekine karakteristike kompletnog napadača

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Luciano Spalletti pozvao je Romu da zadrži Paula Fonsecu, koji je vratio diskusiju o napadačkom nogometu na prvo mjesto u Seriji A.

Fonseca se navodno nalazi pod sve većim pritiskom nakon uzastopnih poraza koji su Romu ostavili 12 bodova iza mjesta koje vode u Ligu prvaka.

Međutim, Spalletti, jedan od njegovih prethodnika u Vučici, jasno je rekao da je italijanskom nogometu potrebno više trenera kao što je 46-godišnjak.

"Oduvijek me privlačio napadački nogomet. Uvijek učim načine igranja nogometa, gdje postižete golove, gdje uvijek postavljate pitanja svojih protivnika. Osjećam da je Fonseca ponovo doveo u prvi plan raspravu o napadačkom nogometu. On želi napasti i jasno mu je kako to izvesti. Također se dobro prilagodio našoj ligi jer je reagirao na promjenjive okolnosti. Ako ga puste da radi, uvijek će onim zahtjevnim i obrazovanim navijačkim bazama Rome pružiti vrlo ugodne utakmice", rekao je za zvanični YouTube kanal Serije A.

Bivši Interov trener imao je pohvale i za kapitena reprezentacije Bosne i Hercegovine Edina Džeku, koji se također povezuje s odlaskom iz Rome ovog ljeta.

"Džeko ima sve karakteristike kompletnog napadača. On može učinit sve. Kada dobije loptu, on zna kako je zadržati pa poslije promjeniti smjer te kontrolisati je. Napada duboko u šesnaestercu i dobar je u balansiranju svoje težine. Brz je za tako velikog igrača. Dobar je i s glavom i bilo kojom nogom. On je fantastičan igrač", rekao je Spalletti.